Renkli Bir İş Fikri: Çiçekçi Dükkanı Açmak !

Ek İş Fikirleri

 

Çiçekçi dükkanı açmak istiyorum diyenler için fikirlerinize biraz olsun rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Hem dekorasyon hem de hediyeleşmeler için sıkça satın alınan çiçekler, girişimcilerin yeni iş fikirleri arasındadır. Özel günlerde herkesin hatırlanmak için tercih ettiği çiçekler, farklı çeşitleriyle satışa sunulmaktadır. Çiçekçi dükkanı açmak için biraz tecrübe ve bilgi edindikten sonra hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Bu sayede beklemediğiniz sürprizlerle karşılaşmayı önleyebilirsiniz. Çiçekçi dükkânı açmak dükkanın nerede olduğuyla önemlidir. İşlek bir caddede açarsanız kar oranınız yüksek olacaktır. Sermayenizi çiçek çeşitliliğine harcamalı ve insanların en çok hangi çiçekleri aldığını araştırarak, kolay yoldan para kazanma şansınızı arttırabilirsiniz. Öncelikle her çiçekten satın alarak, bir sene boyunca satışların istatistiklerini tutabilirsiniz. Daha sonra az satılanları çıkartarak, çok satılanlarla yer değiştirebilirsiniz. Çiçekçi dükkanı açmak ve para kazanmak yüzde yüz müşteri memnuniyetine bağlıdır.

İlginizi Çekebilir: Gezerek Para Kazanmak İçin 2023 Yılında En Kolay 12 Yöntem!

Çiçekçi Dükkanı Açmak İçin İpuçları

Açacağınız dükkan işlek bir alanda olmalı fakat yüksek kiraya karşı düşünceli olmalısınız. Tüm dükkanları inceleyerek bütçenize uygun çiçekleri alabilirsiniz. Ayrıca merkeze yakın bir yerde çiçekçi dükkanı açmak online ve kurye ile satış yapabilmenizi sağlar. Vergi dairesinden çiçekçi dükkanı açmak için gerekli belgeler alarak, yasal mevzuatı tamamlayabilirsiniz. Dükkanınızın dikkat çekmesi için güzel bir isim bulmanız iyi olacaktır. Hatta esprili bir isim müşterilerle samimiyet kurmanızı sağlayacaktır.  Açacağınız dükkanı öncelikle gözünüzün önüne getirerek, çiçekçi dükkanı iç dekorasyonu nasıl olmalı düşünmelisiniz.

Farklı çiçekçilere giderek, size hangisinin hoş geldiğini ve neler yaptığını inceleyebilirsiniz. Çiçekçi dükkanı açma işi tamamladıktan sonra sıra geldi çiçekleri bulmaya. Büyük şehirlerden toptan olarak çiçekleri satın alarak, uygun bir şekilde dükkana yerleştirmelisiniz. Ayrıca dükkanda farklı hediyelik eşyalarda  satarak kazancınızı arttırabilirsiniz. Sırada ise çiçekleri kimin satacağıdır. Müşterilerle iyi bir iletişim kuran personel çok önemlidir. Çiçeklerin güzelliğinden çok onları pazarlayabilmeniz önemlidir.  Ayrıca çiçekçi dükkanı rafları da oldukça şık olmalıdır. Renkli raflar estetik olabileceği gibi sadece raflar da çiçekleri ön plana çıkarabilir.

İlginizi Çekebilir: Tavuk Pilav Dükkânı Açarak Para Kazanmak | 2023

cicekci-dukkani-acmak-istiyorum

Güler yüzlü, samimi ve bilgi verici konuşan çalışanlar işletmenizin değerini arttıracaktır. Çiçekçi dükkanı açmak ilk başlarda çok potansiyeli olan bir iş olmasa da reklam ve tanıtımlar yaparak, müşteri çekebilirsiniz. Bunun için afiş, el ilanı, broşür ve kartvizit bastırabilirsiniz. Ayrıca gazete ve sosyal medyada yerinizi almalısınız. Dükkanınızın ismini barındıran bir web sitesiyle beraber hangi şehirdeyseniz oraya odaklı çalışabilirsiniz. Saydığımız şeyler gözünüze çok pahalı gelebilir. Fakat ufak bütçelerle deneme reklamları verebilirsiniz. Geri dönüşüme göre bütçeyi arttırabilirsiniz. Ayrıca lokantalara ve restoranlara hediyelik masaüstü çiçek göndererek, orayı ziyaret eden müşteriler için doğal yollu reklam yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İş Fikirleri 2023: Ufkunuzu Açacak Karlı 100 Yeni İş Fikri

Çiçekçi Dükkanı İçin Detaylı Bilgiler

Çiçek dükkanınızdaki tüm çiçekler değerli olduğu için onlara özenle bakmalısınız. Örneğin daha önce hiç görülmedik, farklı şekillere sahip çiçekler insanların evinde dekorasyon olarak kullanacağı çiçekler olabilir. Bunları satın alarak dükkânınızda dikkat çekecek bir yere koyabilirsiniz.  Çiçekçi dükkanı tasarımı göz yormaması gerekiyor. Gelen müşteriler onlarca çiçek arasında yok olmaması gerekiyor. Her bir çiçek insanlar tarafından seçilebilir olmalıdır.

Bu açıdan şıklık ve estetiklik önemlidir. Diğerlerinden farklı olabilmek için rakiplerin neler yaptığını inceleyin. Civar çiçekçilere giderek, nasıl satış yaptıklarını öğrenebilirsiniz. Hatta alıcı olarak gidebilirsiniz. Çiçekçi dükkanı açmak karlı bir iş olsa da çiçeklerin ömrünün uzun olması için dikkatli bir bakıcı olmalısınız. Havalandırma ve klima sistemleri kurarak, fazla ısıdan ve soğuktan çiçekleri korumalısınız. Özellikle bazı çiçekler nadir ve pahalı olduğu için sizi zarara sokabilir.

Çiçekçi Dükkanının Maliyeti

Vergiler, dükkan dekorasyonu ve çiçekler dahil toplam 30-50 bin TL sermayeye ihtiyacınız bulunuyor. Satışlarınızın durumunu takip ederek, kar oranınız arttığında bir depo kiralayarak, ek çiçekleri burada bulundurabilirsiniz. Bu sayede hiçbir müşteriyi olmayan çiçekler yüzünden geri göndermek zorunda kalmazsınız. Masrafları azaltmak  işe hızla başlamak istiyorsanız çiçekçi dükkanı bayilik arayışına koyulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  İnternetten Para Kazanmak | 2023 Yılı İçin En Etkili 74 Fikir

Çiçekçi Dükkanı Ne Kadar Kazandırır?

cicekci-dukkani-maliyeti

Çiçekçi işi için satacağınız her çiçek size yüzde 50-80 arası kazanç bırakacaktır. Tek bir çiçek birkaç TL’den satışa değmeyeceği için 10 TL’ye kadar fiyat belirleyebilirsiniz. Estetik ve pahalı çiçekler temin ederek, güzelliği seven müşterilerinizden iyi paralar kazanabilirsiniz. Satışlarınızı arttırmak için güzel bir dekorasyon yapmak çok önemlidir. Özellikle güneş ışığı girmesine dikkat edin. Çünkü güneş ışığı ile beraber dükkan bir bahçe gibi ışıldayabilir. Böylelikle insanlar meraktan bile uğrayabilir.

Çiçekçi dükkanı açmak sadece insanlara satış yapmayı kapsamıyor, firmalara da satış yapabilirsiniz. Bu sayede elinizdeki fazla çiçekleri çıkartabilirsiniz. Sektörde daimi olarak kalabilmek için samimi olmalı, uygun fiyat politikası gütmeli ve satış istatistiklerinizi iyi çıkarmalısınız. Sağlam bir marka olmayı düşünüyorsanız çiçekçilik kursu almanız buna yardım edebilir. Kısacası çiçekçilerin aylık kazancı kullanılan çiçeklere ve çiçeklerin sayısına göre değişmektedir.

Çiçekçi Dükkanı İçin Neler Gerekir?

Çiçekçi dükkanı açmak için gereken malzemeler şunlardır;

  • Çiçekleri uygun ısıda tutmak için klima
  • Şık ve estetik raflar
  • En çok bulunan çiçeklerden nadir çiçeklere kadar farklılıklar bulunmalı
  • Güzel bir tabela ve slogan
  • Vazolar
  • Kredi kartı için pos cihazı
  • Dağıtım için motorsiklet veya araba
  • Süsleme aletler (makas, kurdele, taşlar vb)
  • Müşterileriniz ve sizin için birkaç tabure veya sandalye

Çiçekçi Dükkanı İsimleri

  • Işıltılı Çiçekler
  • Gizli Bahçe
  • Çiçek Dünyası
  • Altın Taç
  • Yeşil Diyar
  • Gökkuşağı Buketi
  • Bahar Çiçekleri
  • Çiçek Sanatı
  • Yeni Yapraklar – Bahar Yaprakları
  • Parfüm Kokusu
  • Çiçek Çarşısı – Pazarı
  • Doğa Evi

Bir cevap yazın