Tantuni Dükkanı Açarak Para Kazanmak: Detaylı İnceleme

Ek İş Fikirleri, İş Yeri Açmak

Tantuni Dükkanı Açarak Para Kazanmak: Detaylı İnceleme

İnsanların günlük yaşadığı yoğun tempo ve koşuşturmaca yeme alışkanlıklarına da sıçramaya başladı. Fast food olarak adlandırılan hızlı yiyecekler, insanların ayak üstü yiyerek işlerine devam etmesini sağlayan gıdalardır. Haliyle girişimcilerde bu yeni fırsatları değerlendirerek, kazanç elde etmek için çabalamaktadır. Tantunici açarak para kazanmak bu işlerden bir tanesidir. Birçok insan için hem kolay hem de lezzetli atıştırmalıklardan biridir.  Mersin’e ait olan ve fast food olarak en çok tüketilen yiyeceği tantuni, et ve tavuk olarak yapılabilmektedir.

Tantuni dükkanı açmak istiyorum diyenler dükkanın yanı sıra seyyar olarak da para kazanma şansı elde edebiliyorlar. Tantuni isminin bu yiyeceğe geçmesi, geçmişte Mersin’de bu yiyeceği yapan ilk kişinin Arap kültüründen Tantun isimli biri olduğu söylenir. Diğer bir görüş ise yiyeceği yaparken çıkan tan tun seslerdendir. Her ne olursa olsun bu lezzet bir harika ve iyi para kazandırmaktadır. Seyyar iş fikirleri için rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Seyyar İş Fikirleri ile Karlı Yöntemler

Yoksa ta Mersinlerden Türkiye’nin birçok yerine gelmesi tesadüf olamazdı. Küçük küçük doğranarak saçta yağ, kırmızıbiber ve tuzla kavrulan tantuni piştikten sonra lavaş arasında içinde soğan, maydanoz ve biberle satışa sunuluyor. Okurken bile iştahınız kabarmış olacaktır. Tantuni işi yapmak ve bundan para kazanmak ufak bir sermayeyle bile mümkündür. Bu işte en önemli faktör mekan seçimidir. Okullarda, konserlerde veya kafelerin yanına tantunici açarak, şansınızı katlayabilirsiniz.

Tantuni Dükkanı Açmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Tantuni işi yapmak karlı bir iş olsa da sermayeyi elinizde tutmak için bayilik alarak da yapabilirsiniz. Tantuni dükkanı açma maliyeti ise 25-50 bin TL arasındadır. Öncelikle ticaret odasına kayıt yaptırarak, gıda yükümlülüklerini yerine getirmek için Sağlık Bakanlığı’ndan izin almak gerekiyor.

Tantuniyi insanlara satmak için lezzetini iyi ayarlamak gerekiyor. Bu yüzden eğer siz yapmayacaksanız, iyi bir usta bulmalısınız. Tantuni denince yapılışı her yörede farklılık gösterir. Siz asıl tadı bulmak için Mersin’i ziyaret edebilirsiniz. Her öğün yenilebilen bu gıda, geceleri daha aktif olarak satışları arttırmaktadır. Üniversiteye yakın bir yerde tantuni dükkanı açmak istiyorsanız, yanınıza bir kurye almanız iyi olacaktır. Dükkanı açmadan önce bir logo belirleyip bir de kartvizit ve broşür yaptırarak, çeşitli yerlere dağıtabilirsiniz. Bunun yanında sosyal medya kanallarınızı ayarlayarak, üniversitelerin sayfasında paylaşım yapabilirsiniz. Bu oldukça bilinen bir yöntemdir.

Tantuni İşinden Ne Kadar Kazanırım?

tantunici-dukkani-acmak-icin-gerekenler

Maliyet, kar ve gelir-gider işleri bulunduğunuz mekan ve işletmenizin büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama maliyet ise 20 bin ile 40 bin TL arasındadır. Tantuni işi yapmak ortalama her satışta 5-10 TL arasında kazandıracaktır. Bu ürününüze koyduğunuz malzemenin gramajına göre değişecektir. Yüzde 50’sini malzemeye sayarsak, yüzde 50 size kar kalacaktır. Günde 100 tantuni satıldığında yaklaşık 300 TL kar bırakacaktır. Bu da orta halli bir mekanda. Yani ortalama 3-5 ay sonra dükkan masraflarını çıkartacaktır. Sermayeniz yeteri kadar yoksa KOSGEB’e başvurarak, kredi desteği alabilirsiniz. El lezzetiniz güçlüyse belki de ev yemekleri dükkanı açmaya karar verebilirsiniz. Rehberimize göz atabilirsiniz.

Her Zaman Kazandıran Trend: Ev Yemekleri Dükkanı Açmak

Tantuni Dükkanı Açmak İçin Gerekli Malzemeler

  • Tantuni Tepsisi
  • Baharatlar, limon
  • Tabak, bardak, kepçe vs.
  • Lavaş, tavuk eti ve kırmızı et
  • Turşular
  • Masa, sandalye
  • Tavukları ısıtmak için tepsinin altına konulan ocak bölmesi
  • Güzel ve iştah açan bir dekorasyon

Bir cevap yazın