Bebek Giyim Mağazası Açmak | İşte Kazanç, Maliyet ve İstenen Belgeler

İş Yeri Açmak

Tekstil sektöründe en büyük paylara sahip alt dallardan biri de bebek giyim mağazası açmak konusunda faaliyet göstermektir. Her zaman popülaritesini koruyan bebek giyim sektörü ebeveynlerin vazgeçilmezidir. Çünkü hiçbir ebeveyn çocuklarının alışverişinden tasarruf edemez. Yaşamsal ihtiyaçlarından biri olan bebek giyim ürünleri farklı kumaş yapılarıyla öne çıkar. Aileler ise ihtiyaçları olan bebek giyim ürünlerini çok fazla pazarlığa gerek kalmadan satın alır. Sen de bebek giyim mağazası açmak isteyen bir girişimciysen bu sektörün detaylarını merak ediyor olabilirsin. Maliyeti nedir? Ne kadar kazandırır? Açmak için gerekli belgeler nedir? Ürün başına kar marjı nedir? gibi tüm soruların cevaplarını aşağıda yer alan konu başlıklarından öğrenebiliriz. İşte detaylar!

Bebek Giyim Mağazası Nasıl Açılır?

bebek-giyim-magazasi-acmak-aylik-kazanci

Bebek giyim mağazası açmak istiyorum diyen bir kişi öncelikle sektöre hakim olmalıdır. Hakimiyet içinse iyi bir iş planı hazırlanmalıdır. Bebekler için hangi ürün bedeni uygun olur? hangi kumaşlar zararsızdır? çocukların en sevdiği kıyafetler nelerdir? gibi sorulara cevap verebilmelisin. Kaliteli bir bebek giyim mağazası açarak işinize önem verdiğinizde sadık müşteriler elde edebilirsiniz. Müşterilerinizin sorularına detaylı ve bilgili bir şekilde cevap verdiğinizde de işinin ehli bir insan imajı verebilirsiniz. Bu sayede ister küçük ister büyük kendi markanıza değer katabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Kanaviçe Yapmak 2023 : Para Kazanmanın Kadınca 5 Yolu !

Bebek giyim ürünleri, hem bebeklerin zevkine hitap etmeli hem de onları sıcak tutmalıdır. İletişim çağına gelen bebekler, en sevdiği kıyafetleri ebeveynlerine aldırmak ister. Bebek giyim mağazası açmak istiyorsanız giysilerin yanı sıra yan ürünlerle de para kazanabilirsiniz. Satabileceğiniz tüm malzemeleri konunun altında detaylı olarak görebilirsiniz. Ülkemizde bebek giyim ürünleri alanında oldukça ünlü markalar bulunmaktadır. Henüz yeni bir mağaza bu markalarla belki de rekabet edemez fakat iyi bir strateji ile satışları arttırmanın yolunu bulabilir. Bu nedenle bebek giyim mağazası açmadan önce yol haritanızı belirlemelisiniz.

Ürün Tasarımları

Bebek giyim ürünlerinin en büyük avantajı, büyük çoğunluğunun ülkemizde üretilmesidir. Bu sayede maliyetlerin düşürülmesi mümkündür. Eğer bir bebek giyim mağazası açmaya karar verdiyseniz bu tür giysileri üreten bir atölye ile anlaşma yoluna varabilirsiniz. Bununla birlikte bir grafik tasarımcıyla ile anlaşarak renkli ve zevkli ürünler tasarlayabilirsiniz. Sade tasarımlı ürünleri, daha düşük maliyeti ile toptan satın alabilir ve renkli baskılar yaparak üzerine karlı bir şekilde satabilirsiniz.

Bebek giyim mağazası açmanın vazgeçilmez olduğunu söylemiştik. Çünkü her ebeveyn çocuklarına mecburen bu tür giysileri almak zorundadır. Bu nedenle açacağınız dükkanın konumu çok fazla önemli değildir. Tabii ki işlek bir caddede bebek giyim mağazası açmak her zaman avantajlıdır. Fakat ana caddeler, farklı mağazalar ile kaplanmışsa ve ara sokaklarda da bebek giyim mağazası açan bir dükkan yoksa buraları değerlendirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: En Faydalı ve Getirisi Yüksek İş Sektörü 2023: Keçi Sütü Üretimi Yapmak

Sadece bölgede rekabetin az olduğundan emin olmalısınız. Üstelik arka caddelerdeki dükkan kiraları ana caddeye göre daha uygundur. Şehir merkezlerinin yanı sıra ilçe merkezlerinde de bebek giyim mağazası açma fikrini düşünebilirsiniz. Büyük şehirlerin ilçelerini değerlendirebilirsiniz. Bununla birlikte köy ve kasabalarda bu tür mağazaların sayısı azdır. Buralarda bir bebek giyim mağazası açmak ve tüm kasabanın sizden alışveriş yapmasını sağlamak da mümkündür.

Fakat mağazanızı açmadan önce giyim ürünlerini satın alacağınız iyi bir toptancı bulmalısınız. Bu toptancıların büyük çoğunluğu büyük şehirlerde faaliyet göstermektedir. İnternet üzerinden bir sipariş vermek mümkün. Yine de anlaştığınız toptancının ürünlerini yakından görmek daha yararlı olacaktır. İnternetten satın almaya karar verirseniz deneme amacıyla birkaç numune almayı unutmayınız.

Online Satış Yapmak

Bebek giyim mağazası açtıktan sonra satışlarınızı arttırmak için e-ticaret sitelerinde de dükkan açabilirsiniz. Hepsiburada, Trendyol ve N11 gibi sitelerde halihazırda satış yapan onlarca satıcı bulunmaktadır. Ürünlerinizi kar marjı düşük bir şekilde bu sitelere yükleyerek diğer satıcılarla rekabet edebilirsiniz. Belirli bir satış rakamına ulaşana kadar belki de kar etmeyi düşünmemelisiniz. Yüksek puanlı bir satıcı olduğunuzda güvenilirliğinizi ispat etmiş olacaksınız.

İlginizi Çekebilir: İş Fikirleri 2023: Ufkunuzu Açacak Karlı 100 Yeni İş Fikri

Bebek Giyim Mağazası Devralın

Sıfırdan bir bebek giyim mağazası açmak, birçok girişimci için yorucu ve maliyetli olabilir. Fakat artık çalışmaktan yorulan ve emekli olmak isteyen mağaza sahipleri bulabilirsiniz devralmak daha mantıklıdır. Ayrıca iş yapmayan bu tarz bebek giyim mağazalarına yaratıcı yatırımlar yaparak ön plana çıkarma ihtimaliniz bulunuyor. Tabii ki devralacağınız bebek giyim mağazasının konumu önemlidir.

Özellikle doğum oranı yüksek semtlerde bu tür mağazaların kar oranı daha yüksektir. İnternet üzerinden doğum oranı yüksek şehirleri ve ilçeleri tespit ederek bebek giyim mağazası açma işine girişebilirsiniz. Sıfırdan bir bebek giyim dükkanı açmak bazıları için daha az maliyetlidir. Çünkü bazen devreden dükkan sahipleri dükkanın değerinden daha fazla fiyat biçebiliyor. Bu durumda alıcı zor duruma girebiliyor. İyi bir iş planı ile sıfırdan bebek  açmak belki de sizin için daha karlı olabilir.

Sermayenizi İyi Değerlendirin

Eğer olduğundan daha düşük bir sermaye ile bebek giyim mağazası açmak istiyorsanız lüks ürünleri satma ihtimaliniz daha düşüktür. Tabii ki bu durum gelir düzeyi orta olan bölgelerde daha mantıklıdır. Fakat büyük şehirlerde bebek sahibi ebeveynler daha lüks ve kaliteli ürünlere yönelmek isteyebilir. Bu tür ürünler mağazanızda yoksa bir müşteriyi kaybedebilirsiniz. Kısacası daha büyük sermaye eşittir daha büyük kazanç demektir. Çünkü bu durumda ürün çeşitliliğiniz de artacaktır.

İş Planı Oluşturun

Yapılacakları adım adım listelemek, yol haritanızı daha belirgin yapar. Bebek giyim mağazası açmadan önce bir adet defter alın ve birkaç ay boyunca yapacağınız adımları not edin. Yaptığınız listeyi öğrendiğiniz bilgilerle devamlı güncelleyin. Bu sayede adımları uygularken hem maliyet hem de zaman tasarrufu yapabilirsiniz. İş planı oluşturmak sermayenizi en iyi şekilde yönetmenizi sağlar.

İlginizi Çekebilir: İnternetten Para Kazanmak | 2023 Yılı İçin En Etkili 74 Fikir

Dükkan Özellikleri

İş planınızın arasında dükkan özellikleri de olmalıdır. Ortalama 50 ve 100 metrekare arasındaki bir dükkan standart bebek giyim mağazası için yeterlidir. Dükkan ne kadar büyük olursa o kadar çok giyim ürünü sergileyebilirsiniz. Alan küçük olduğunda ise bazı ürünleri depoya kaldırmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü ebeveynler çocukları için seçim yaparken oldukça kararsız kalabiliyor.

Bu durumda durumda çeşit ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Kirası uygun olan ve insan yoğunluğuna yakın olan bir bebek giyim mağazası daima avantajlıdır. Kiralamaya başlamadan önce potansiyel en iyi dükkanları listeleyin ve avantajlarına göre sıraya koyun. Size en mantıklı olan dükkana kiralayın. Seçtiğiniz dükkanı kiraladıktan sonra bir muhasebeci ile anlaşarak birkaç gün içerisinde vergi levhası çıkartabilirsiniz.

Bebek ve Çocuk Giyim Mağazası Dekorasyonu

Bebek giyim mağazası açtıktan sonra dekorasyonun ilgi çekici bir şekilde yapılması gerekiyor. Gelen müşteriler her ürünü net bir şekilde görebilmelidir. Göz karmaşası yaratan ve dağınık olan bir dükkan satışlarınızı % 10 azaltabilir. Dükkan boyutlarına uygun raflar ve askılıklar tercih edebilirsiniz. Ayrıca birkaç tane bebek manken alarak ürünlerin nasıl durduğunu canlı bir şekilde gösterebilirsiniz. Ürünleri kategorilerine göre iç mekanda sıralandırarak insanların aradıklarını kolaylıkla bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Açılış Süreci

Yeni açılan her mağaza birkaç günlük açılış töreni ile bu insanların dikkatini çekmeye çalışır. Bu sayede yoldan gelen geçen insanlar yeni bir dükkan açıldığının farkına varacaktır ve ziyaret edip nelerin olup olmadığını inceleyeceklerdir. Bebek giyim mağazanızı balonlarla süsleyerek ve dışarıya koyacağınız birkaç hoparlör ile müzikli küçük bir eğlence oluşturabilirsiniz. Açılış gününe özel kampanya ve indirimler yaparak ilk günden satışlara başlayabilirsiniz.

Personel Seçimi

Personeller mağazanızın görünen imajıdır. Daima müşterilerle iyi iletişim içinde olan personelleri tercih etmelisiniz. Birçok ebeveyn, çocukları için yeni şeyler alacakları için heyecanlıdır. Bu nedenle mağaza sahibini ve çalışanlarına sık sık soru sorabilirler. Personellere ne kadar soru sorulursa sorulsun ilgiyle cevap vermelidir. Daima güler yüzlü olmalı ve satışa yönelik tavsiyeler vermelidirler. İyi bir personel, kararsız kalan ve hatta almaktan vazgeçen bir müşteriyi bile yeniden kazanabilir.

Sosyal Medya Hesapları

Bebek giyim mağazası açtıktan hemen sonra sosyal medya hesaplarınızı da açmalısınız. Mağaza isminizi ve logonuzu burada kullanarak ulaşılabilir olmalısınız. Ayrıca iletişim numaranızı ve adresinizi de buraya koymayı unutmayın. Yeni gelen ürünlerin fotoğraflarını veya videolarını çekerek sosyal medya hesaplarınıza yükleyebilirsiniz. Çektiğiniz fotoğraflar insanların ilgisini çekerse sizi ziyaret etmeyi düşünebilirler. Ayrıca Instagram üzerinden yaşadığınız bölgeyi içine alan küçük çaplı reklamlar verebilirsiniz.

Bebek Giyim Mağazası Aylık Kazancı

bebek-giyim-magazasi-acmak-ne-kadar-kazandirir

“Bebek giyim mağazası açmak karlı mı?” birçok girişimcinin merak ettiği bir konudur. Şüphesiz giyim sektörü özellikle bebekler veya çocuklar için olduğunda vazgeçilmezdir. Rakip sayısı ne olursa olsun insanlar farklı mağazaları gezmek ve çocukları için en uygun olanı almak ister. Bebek giyim mağazası aylık kazancı 10.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir. Eğer maliyetlerinizi düşürebilirsiniz kazancınızı daha da arttırabilirsiniz. Bunun için de uygun fiyat veren bir toptancı ile anlaşmak önemlidir. Bebek giyim mağazası kar marjı ortalama ürün başına %40 ile %80 arasındadır.

Bebek Giyim Mağazası Açma Maliyeti

bebek-giyim-magazasi-acmak-maliyeti

Maliyetler dükkanınızın büyüklüğü ve içerisindeki ürünlerin sayısıyla doğru orantılıdır. Maliyetlerinizi düşürebilmek için bayilik veren firmaları da tercih edebilirsiniz. Bebek giyim mağazası açma maliyeti günümüzde 70.000 TL ile ₺200.000 arasındadır. Unutmayın, maliyetiniz ne kadar düşerse ürün çeşidi de o kadar azalacaktır. Bu nedenle orta seviye bir maliyet seçmeli ve geleceğe yönelik büyüme hedefleri planlamalısınız.

Bebek Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

bebek-giyim-magazasi-acmak-icin-gereken-belgeler

Herhangi bir dükkan açarken istenen belgelerle mağazanızı açabilirsiniz. Fakat dönem dönem değişen ve güncellenen ek belgeler istenebilir. Bu belgeleri ise belediyeden öğrenebilirsiniz. İşte bebek giyim mağazası açmak için gerekli belgeler!

 

  • Adli sicil kaydı
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi kaydı
  • Faaliyet belgesi
  • Kira sözleşmesi
  • Tapu fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • SGK giriş bildirgesi
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Oda kayıt belgesi

Bebek ve Çocuk Giyim Mağazasında Satılabilecek Ürünler

Bebek ürünleri mağazası açmak isteyenler giysinin yanı sıra birçok malzeme satabileceklerini bilmelidirler. İşte mağazanızda satabileceğiniz en önemli ürün seçenekleri:

  • Bebek hediyelik ürünleri
  • Tulumlar
  • Bebek emzirme yastığı ve emzirme örtüsü
  • Pusetler
  • Bebek ve çocuk çorapları
  • Islak mendiller
  • Bebek bakım ürünleri
  • Beşik
  • Toka
  • Biberon
  • Çocuk odası halısı ve perdesi
  • Bebek odası avizesi
  • Oyun çadırı
  • Oyuncak bebekler
  • Bebek önlüğü
  • Bebek arabası
  • Yastık ve çarşaf kılıfları
  • Nevresim takımları
  • Mama sandalyesi
  • Bebek odası setleri
  • Beslenme ürünleri
  • Bebek araç ve gereç ürünleri
  • Pişik önleyici kremler ve pudralar
  • Bebek izleme kamerası

Bebek ürünlerinin yanı sıra küçük çocuklara uygun kıyafetlerle mağazanızı zenginleştirebilirsiniz. Aynı zamanda anneler için de ürünler sunabilirsiniz. Örneğin anne ve bebekleri için aynı tarzdaki kıyafetler, ebeveynlerin oldukça hoşuna gidebilir. Bebeklerin zeminde konforlu bir şekilde oyun oynayabilmesini sağlayan halı ve kilimleri de değerlendirebilirsiniz.

Bebek Giyim Mağazası Açmak İstiyorum Diyenlere Tavsiyeler

  • Bebeklerin cildini tahriş etmeyen ürünler satmalısınız.
  • Satacağınız oyuncaklar zararlı kimyasallar içermemelidir.
  • Sattığınız giyim ürünleri hakkında sahibi olmalısınız. Bu sayede bebeklerin yaşına uygun ürünleri tavsiye edebilirsiniz.
  • Bebek mağazanız için akılda kalıcı isim ve slogan bulmalısınız.
  • Dükkanların içerisinde bir bebek ihtiyaç listesi barındırarak müşterilerinizi alacakları ürünler konusunda bilgi sahibi yapabilirsiniz.
  • Büyük çaplı bir sermaye ile ilişkiye gireceksiniz bir web sitesi açarak ürünlerinizi burada satabilirsiniz.
  • Bebek giyim mağazanızda aydınlatma iyi bir şekilde yapılmalıdır. Bu sayede müşterileriniz ürünlerinizi net olarak görebilirler. Tasarruflu aydınlatma ürünleri tercih ederek enerji giderlerinizi azaltabilirsiniz.
  • Ürün toptancılarını bulmak için interneti kullanabilirsiniz.
  • Tek çeşit ürünleri toptan almak yerine birçok çeşitten azar azar alarak alternatif yaratabilirsiniz.
  • Kart ile alışveriş yapacak müşterileriniz için POS cihazı seçeneği olmalıdır.

Bir cevap yazın